2 Ekim 2015 Cuma

Alman son sınıf Öğrencilerinin Rektör ACER’e Kariyer Ziyareti

Almanya’nın batısında Mönchengladbach şehrinin Gymnasium Am Geroweiher Fen Lisesi öğrencileri Kariyer ve Kültür Gezileri için Çanakkale’yi tercih etti. Lise son sınıf öğrencileri öğretmenleri Mehmet ÖZDEMİR, March KAULEN ve Julia HARBARTH nezaretinde "ASOS", "AYAZMA" ve "TRUVA" gezileri sonrasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Kampus alanını ve BESYO Müdürlüğünü gezdiler. Kente ve Üniversiteye olan hayranlıklarını ifade eden kafile daha sonra Senato Salonunda Rektör Prof. Dr. Yücel ACER tarafından kabul edildiler.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel ACER ile öğrenciler arasında çok renkli diyaloglar yaşandı. Liseli öğrenciler tarafından ÇOMU’de eğitim ve hangi fakülte ve yüksekokulların bulunduğu, Almanca eğitim olup / olmadığı vb. gibi gelen soruları yanıtlayan Rektör ACER’e toplantıda okul öğrencilerinin kendilerinin de giydiği Tişörtlerden hediye etti. Hediye Tişörtlere Almanca olarak; "Begrenzt ist das Leben, doch unendlich ist die Erinnerung" (Yaşam sınırlı ama Hafıza sınırsız)yazılı idi.
Çanakkale’nin antik zenginliği ve üniversitenin kalitesinden dolayı ziyaret ettiklerini belirten kafile öğretmenleri de "gördükleri yakın ilgi ve klasik Türk Misafirperverliğinden çok etkilendiklerini, öğrencilerinin ilk kez Türkiye’ye geldiklerini, Çanakkale’nin ve Üniversitenin kendilerinde çok özel bir hatıra olduğunu ve ilk fırsatta yine gelmek istediklerini" ifade ettiler.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.957869454251604.1073741929.194162263955664&type=3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder