6 Şubat 2015 Cuma

Mistik Açıklama: " Kuş simgesi,

Mistik Açıklama:
" Kuş simgesi, insanın ruhunun ve ilahi olan ile bağlantısının sembolüdür. "
Bir şans figürü olan kuş sembolü pek çok kültürde aşk, başarı, kariyer, ruhsal güçleri arttırma simgesi olarakda eskiden beri kullanılmaktadır.
Kuş figürü pek çok kültürde ve ezoterik öğretide karşımıza çıkan giz ve gizemcilikle ilgili önemli bir sembolüdür.
Kuş’a atfedilen en belirgin anlamlar dönüşüm, ilahi rehberlik, yaradılış, dönüşüm ve yükseliş ile ilgilidir.
Kuş sembolü, spiritüel bilgelik, yeniden hayat bulma ile ilgidir.
Feng Shui’de, aşkın, şöhretin, başarının, iyi talihin, başarı ve bolluğun sembolüdür.
Şamanlarda ruhsal alemle bağlantının ve geçişin simgesidir.
Geniş anlamıyla kuş psişik bir varlıktır, şuur dışındaki temel konuları kapsayan yükseltici bir gücün sağladığı nüfuz edici bir harekettir.
Kuşların, insanda doğal halde bulunmayan bir yeteneği olan uçmayı becermeleri ve insanların kutsal saydığı gökte hareket edebilen yaratıklar olmaları, her zaman için onların birçok sembolizme araç olmalarını sağlamıştır.
Bazı kuşlar gözleri iki yanda yer aldıklarından insanlardan çok daha geniş bir görüş açısına sahiptir, bazı kuşlar insanın görebileceğinden 6 misli daha uzağı görürler, Kuşların insanda bulunmayan başka yetenekleri de vardır. Kimi kuşlar insan gözünün göremediği ışınları görürler, kimi kuşlar insan kulağının alamadığı frekanstaki sesleri duyarlar, kimi kuşlarda bir radar sistemi bulunur, kimi kuşların (göç eden kuşlar) ise "ejder yolları" denilen ley hatlarını algılayabildikleri sanılmaktadır.
Kuşların uzun mesafeler katetmelerine rağmen yolculuğa çıktıkları yere geri dönebilmeleri onların habercilikte kullanılmalarına neden olmuştur.
Yeryüzünde sayısız denecek kadar çok kuş türü olmakla birlikte, tradisyonlarda sembol olarak kullanılan kuşların sayısı fazla değildir.
Sembol olarak kullanılan kuşlar arasında en fazla rastlanılanları kartalgiller (kartal, doğan, şahin, atmaca), leyleksiler (leylek, turna, balıkçıl, 'pelikan', kuğu, kaz, karga, horoz, güvercin, baykuş, yarasa, tavus, bülbül ve kırlangıçtır. Bu kuşların sembol olarak seçilmeleri kuşkusuz tesadüfi değildir. Çeşitli özelliklerinden dolayı seçilmişlerdir. Bu özellikleri arasında renkleri, davranış biçimleri, yumurtaları ve yumurtaların çatlama süreleri, çıkardıkları sesler, yaptıkları hareketler, tüyleri, biçimleri ve duyularının hassaslıkları sayılabilir.
Kuşlar genel olarak, göklerin, ruhsal yükselmenin, yüksek şuur hallerine geçişin, esîrî ortamdaki yükselişin, dünyasallıktan uzaklaşmanın, hafifliğin, semaviliğin, ruhların, ruhsal unsurların, ruhsal tesirlerin, sezgi ve ilhamın, reenkarnasyonun, ruhun ebediliğinin, Gök ile Yer arasındaki irtibat ve aracılığın sembolleri olarak kullanılmışsa da, birçok kuşun özel bir anlamı ifade etmek üzere kullanıldığı görülmektedir. Örneğin bir kuşun yalnızca yaratılışla ilgili kozmik 'yumurta' kavramım, bir diğerinin özellikle vicdanı, bir diğerinin de yalnızca inisiyatik aydınlanmayı ifade etmek üzere kullanıldığına rastlanmaktadır.
Kuş sembolizmi en fazla Asya Şamanizmi'nde ve Eski Mısır tradisyonunda kullanılmıştır. Orta Asya ve Sibirya Şamanizmi'nde ruh her zaman kuş sembolüyle ifade edilir. Şamanlar, trans halindeki beden dışı deneyimleri sırasında seyyal maddelerden oluşan ortamları geçişlerini, trans sonrasında, çevresindeki insanlara anlatmak zorunda kaldıklarında, bir kuş biçimine bürünerek yükselme tarzında açıklarlar. Zaten sözlerle ifade edilmesi çok güç bu deneyimleri başka türlü anlatmaları ve açıklamaları da beklenemez. Şamanlara göre onların bedenliyken yaptıkları bütün deneyimleri, diğer insanlar ancak öldüklerinde yaşayabilirler.http://www.mistikdukkan.com/.../Mistik-Tilsim-Kus-Sembolu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder