11 Şubat 2015 Çarşamba

Ünlülerin zorlu başarı hikayeleri


Şimdi okuyacağınız başarı öykülerinin ortak noktası kahramanlarının “yıldızlar ligine” çoktan yükselmiş olması oluşturuyor… Tabii bir de bu noktaya gelmek için her şeyi riske atmanın yanı sıra her türlü güçlüğe göğüs germelerini de gözden kaçırmamak gerekir…
25 Zorlu Başarı Hikayesi
Şans her zaman önemli bir etkendir ama asıl karşılığını milyon dolarlar şeklinde alabileceğiniz şey sıkı çalışmadır. Günümüzde yeni yeni ortaya çıkan endüstri destekli ergen yetenekleri unutun, bu yıldızlar şimdi oldukları yere gelmek için herşeyi riske attılar, bir çok zorluğa göğüs gerdiler ama sonunda başardılar. Ünlülerin zorlu başarı hikayelerine bir göz atalım…
Lady Gaga
“Ailemi terk ettim. Bulabildiğim en ucuz apartmanı kiraladım. Birileri beni dinlemeye başlayana kadar b*ktan başka bir şey yemedim.” Bu söz şuan Lady Gaga olarak tanıdığımız yıldızın hayatinin sanat okulunu bırakıp müzik kariyerinin pesine düştüğü bölümünü çok iyi özetliyor.
Amber Riley
Glee’den tanıdığımız yıldız American Idol tarafından geri çevrilmekten çok mutlu olduğunu açıkladı. “Eğer geri çevrilmeseydim ne kendimi zorlamaya çalışırdım ne de kapasitemin sınırlarına ulaşabilirdim” diyen yıldız diziyi bırakın Beyaz Saray’da bile şarkı söyledi. Her şeyin onun için iyi gittiğini söyleyebiliriz.
Simon Cowell
Simon Cowell denen adamın 29 yaşına kadar ailesiyle yaşadığını biliyor muydunuz? Bu ona bir engel olmamış olacak ki 2002’de kurduğu plak şirketi Syco Music bir kaç başarılı ‘transferle’ şuan olması gereken yerde – Columbia Records ve Sony BMG ‘nin bir parçası şuan.
Shia LeBeouf
Babası hiç bir düzenli işte çalışamayan bir Vietnam gazisi annesi ise bir sanatçı. Zaten bu ikilinin birlikteliği de pek uzun sürmemiş parasal sıkıntılardan dolayı yollarını ayırmışlar. Başarı hikayesine sarı sayfalardan bulduğu bir ilanı arayıp olmayan menajerinin taklidini yaparak, kendinden üçüncü tekil şahıs yoluyla bahseden LeBeouf şuan büyük bir yıldız.
Mark Wahlberg
Jennifer Aniston, Leonardo DiCaprio ve Alec Baldwin gibi oyuncularla aynı filmlerde gözükmeye başlamadan önce Mark sokakta hayatta kalma savaşı veriyordu. Hırsızlık yapan ve uyuşturucu satan oyuncu en dibi cinayete teşebbüsten 45 gün hapis yatınca gördü ama bunların hiçbiri onu yıldırmadı.
Harrison Ford
İlk filmi ‘Dead Heat on a Marry-Go-Round’ çekimlerinin hemen ardından stüdyo sorumlusunun “Sende ışık yok çocuk.. Sende yok.. Şimdi çık dışarı” sözleriyle karşılaşan Harrison Ford herhalde Indiana Jones olurken bunu pek kafaya takmamış.
Oprah Winfrey
Oprah bir televizyon kanalı tarafından televizyon için uygun olan ölçülerin üzerinde olduğu gerekçesiyle sunuculuk işinden atılmış. Bugün Oprah istese o kanalı satın alıp kendi oyun bahçesi yapabilir.
Marilyn Monroe
Seks sembolü olmadan önce Marilyn Monroe’ye bir modellik ajansı görevlisi şöyle demiş; “Sekreterlik öğrensen iyi olur yada git evlen.”
Elvis Presley
Şuan dünyada kendini tanımayan insanın olmadığını düşünsek de 1954’de Elvis Presley bir hiç kimseydi. Grand Ole Opry’deki ilk performansının ardından işten atılan Elvis’e mekanın menajeri kamyon sürmeye geri dönmesini tavsiye etmişti.
Hillary Scott
Hillary iki kere Amaerican Idol seçmelerine katıldı, ikisinde de geri çevrildi. “Jürilerin önüne hiç çıkamadım. Prodüksiyon asistanları ve stajyerlerinin önünde söyledim şarkımı ama olmadı.” diyen şarkıcı aldığı Grammy’lerle onu geri çevirenlere gününü göstermiştir herhalde.
Walt Disney
Disney adını duymadan çocuk olmuş olanımız var mı? Disney şuan milyon dolarlık yapımlar ve eğlence parklarıyla bir endüstri devi ama Walt Disney bile zor günlerden buraya geldi. Çizerlik yaptığı bir gazeteden yeteri kadar yaratıcı olmadığı ve hiç iyi fikirlerle gelmediği gerekçesiyle atılmıştı.
Nicole Scherzinger
Seksi yıldız Pussycat Dolls’a katılmadan önce danseden bir diş fırçasını canlandıracağı bir diş macunu reklamı seçmesinde reddedilmiş. Onu reddeden şahsı gönülden kutluyoruz.
Mark Zuckerberg
Okulu bırakan en milyoner insanlardan biri de Mark Zuckerberg. Harvard’da öğrencilerin birbirinin çekiciliğini karşılaştırdığı FaceMash sitesiyle başlayan macera dünyanın en büyük networkü olan Facebook’a kadar gitti.
Oliver Stone
Ünlü yönetmen Yale Üniversitesini bıraktı, kitabı yayıncılar tarafından reddedildi ve Vietnam’a İngilizce öğretmenliği yapmak iç’in atandı ve hatta Amerikan ordusuna alındı. Sonrada gitti ve birçok Oscar’lı savaş filmi yaptı.
Michael Jordan
Üniversitenin ilk senesinde basketbolu deneyen efsanevi oyuncu o zamanlar kısaydı ve takıma giremedi. Bir kaç senelik çok sıkı çalışmanın ve 10 santim daha uzamanın sonunda NBA yıldızı olma yoluna çoktan girmişti bile. Kariyerinin sonunda ise gelmiş geçmiş en iyi basketbol oyuncusu ünvanını taşıyor olacaktı.
Jerry Seinfield
Jerry bir komedi kulübünde sahneye ilk kez çıktı, dona kaldı ve yuhalandı. Sonraki akşam geri gitti bütün setini bitirdi ve seyirciyi kahkahaya boğdu. Sonrasında ise 200 milyon dolarlık anlaşmalarla kendi TV şovu Seinfield’ı yapmaya başladı.
Colbie Caillat
American Idol’a katılıp geri çevrilen sonrasında da Grammy alan yıldızlardan biri de Colbie. Zaten oda bu durumdan mutlu; “Hazır değildim, Utangaçtım, Heyecanlıydım. En iyisi değildim. Bu yüzden beni seçmedikleri için mutluyum”.
The Beatles
Tartışmasız dünyanın en başarılı müzik grubu olan the Beatles bile bir plak şirketi tarafından reddedilmişti. “Tarzınızı sevmedik ve gitar müziğinin pek de geleceği yok” diyen yapımcılar grubun sonraki başarısını gördükten sonra her gün kan ağlıyorlardır büyük ihtimalle.
J.K. Rowling
Bütün dünyanın okuduğu Harry Potter serisinin yazarı düzinelerce yayıncı kuruluş tarafından geri çevrildi. Şimdi hepsi çok üzülüyordur.
50 Cent
50 Cent’de hayata kaymaklı yerinden başlamayanlardan, daha 12 yaşında uyuşturucu satmaya başlayan ve 9 kurşunla vurulmasına rağmen hayatta kalan yıldızın geri dönüşü mükemmel oldu. Şuan o dünyanın en çok kazanan rapçilerinden bir tanesi.
Richard Branson
Şuan yaklaşık 4.2 milyar dolar serveti olan birinin 16 yaşında okuldan kötü akademik performansı ve disleksisi nedeniyle okuldan atıldığını kim tahmin edebilirdi ki? Daha gençlik yıllarında ‘Student’ adlı bir dergiyle iş hayatına giren Branson hiç arkasına bakmadan ilerledi ve Virgin imparatorluğunu kurdu.
Jim Carrey
Jim Carrey’de genç yaşta okulu bırakanlar kervanından. 16 yaşında okulu bırakıp komedi kariyerinin peşine düşen ünlü komedyen Living Colour’daki rolüyle parayı vurana dek çok yol kat etti.
 Katty Perry
Katty Perry bir gecede yıldız olmadı. 15 yaşında ilahi-rock yaptığı ilk albümüyle müzik piyasasına adım atan yıldız Hristiyan müzik piyasasında tutunamadı ve 2001’de plak şirketi ona çıkışı gösterdi. 17 yaşında Los Angeles’a taşınan yıldız iki plak şirketinden daha aynı tepkiyi aldı. Kendi şarkılarını kaydetmeye başlayan güzel şarkıcı ‘Yeni Kelly Clarkson’ olmayı reddetti ve her zaman ‘İlk Katty Perry’ olmaya çalıştı. Hikayeden çıkarılacak ders – Başkası değil kendiniz olun.
Steven Spielberg
Spielberg tam tamına üç kere bir film okulu tarafından reddedildi. Sonra girdiği başka bir okuldan da yönetmen olmak için ayrıldı. 30 sene ara verdiği okuluna ise geri dönüp diplomasını almayı unutmadı.
Jay-Z
Asil adi Shawn Carter olan unlu rapçi hayata adete bir sıfır yenik başlamış. Brooklyn’de sosyal konutlar da yaşamına başlayan yıldız, 11 yaşında uyuşturucu satmaya başlar. Bir sene sonra ise yüzüğünü çalan uyuşturucu bağımlısı kardeşini vurur. “Hayatım bitti sandım. Sonsuza dek hapishanede kalacağım dedim kendime” diyen rapçi ise şuan Hip-Hop dünyasının en çok kazananlarından biri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder