28 Ocak 2015 Çarşamba

İnişli çıkışlı ilişkilerin bize düşündüğümüzden fazla yararı var

Olumlu noktalara konsantre olun: Bazen arkadaş bazen ise düşman gibi davranan bir iş arkadaşı size her zaman düşmanca davranan birinden çok daha iyidir. İlişkiyi idare etmek ne kadar zor olsa da, çoğu duygusal anlamda yıpratıcı olsa da, böyle bir ilişkinin varlığı sizi işinizde daha başarılı olmaya itecektir. Bunu aklınızdan çıkarmayın ve ilişkinin olumlu yönlerine odaklanın. Dostluk kurabilmek için kendinizle ilgili ufak tefek şeyler paylaşın, küçük de olsa güven oluşturmak için birkaç adım atın. Belki de bu ilişki tamamen arkadaşlık konumuna hiçbir zaman gelmeyecek ancak kişisel bağ kurmak olumlu yönlerin kuvvetlenmesini ve ilişkinin çoğu zaman olumlu seyretmesini sağlayacaktır. 
Önemli bir projede beraber çalışmaya çalışın: Eğer bu aşk-nefret ilişkileri her iki taraf için de, iyi bir motivasyon kaynağıysa, neden bundan yararlanmayasınız? Bu iki kişiyi aynı takıma koyduğunuz zaman iki kişiyi birden motive etmiş olursunuz. Siz de bu aşk-nefret ilişkisinde olduğunuz kişiyle aynı projeye yazılın. Arada gerginlikler olacaktır ancak ikinizin de projenin başarılı olması için yapmayacağı şey olmayacaktır. İki kişi arasındaki adrenalin iş yapış biçiminden, hızına, işe gösterilen özene kadar her şeyi olumlu yönde etkileyecektir. Hatta işin sonunda iki taraf biriyle ilgili birçok şey öğrenmiş ve birbirlerini anlamaya başlamış dahi olabilir.
Düşmanlarınızı inişli çıkışlı ilişkilere çevirin: Olumsuz ilişkiler zehir gibidir. En kötü ilişkilerinizi inişli çıkışlı ilişkilere çevirin. İlle arkadaş olmanız gerekmez ancak enerjisi yüksek sizi ileriye taşıyan bir yandan da hiçbir zaman kendinizi tam anlamıyla güvende hissetmediğiniz ilişkilere çevirebilirsiniz. Düşmanınızı tanımaya çalışın, bu kişinin olumlu yönlerine konsantre olun. Bu sayede, inişli çıkışlı da olsa, dostça bir ilişkinin yolunu yapabilirsiniz. 
Birbirinden farklı sosyal ilişkilerin keyfini çıkarın: İşyerinde herkesle yakın dost olmanız beklenemez. Belirsiz ilişkiler içinde olan tek insan siz değilsiniz. Kendinizi çoğu zaman rahatsız hissettiğiniz bu ilişkilerle ilgili suçlamayın. İşyerinde dostlarınız ve bir dost bir düşman gibi gördüğünüz iş arkadaşlarınızın değerini bilin. Tüm bu ilişkiler sizin için bir öğrenme kaynağı olacaktır. Her birinin size verdiği dersi almak için algılarınız açık olsun. 
Bazı avantajları olsa da, işyerindeki tüm ilişkilerinizin belirsiz olmasını istemezsiniz. Ne kadar olumlu ilişkiniz varsa, tabii ki o kadar iyidir. Ancak bazen iyinin rahatlığı bizi içine alır, günler el bebek gül bebek yeteri kadar zorlanmadan, kendimiz daha iyiye taşıma çabası olmadan geçer gider. Oysa, bize meydan okuyan, ne zaman dost ne zaman düşman oldukları kestirilemeyen arkadaşlar adeta bir kontrol mekanizması görevi görür. Ne zaman ‘ben oldum bu işi bitirdim’ dediğinizde karşınıza çıkar ve sizi düelloya çağırır. Her zaman formda olmayı işte bu iş arkadaşlarınıza borçlusunuz. Sakın ola varlıklarından şikayet etmeyin.http://www.kigem.com/ofiste-siyah-beyaz-iliskilere-dikkat.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder